Zonneblaasjes vlot en veilig voorkomen en behandelen.

Zo'n 15% van de mens in Nederland heeft er wel eens hinder van; Zonneuitslag. Hoe herken je de symptomen en hoe kun je zonneuitslag snel en doeltreffend behandelen?

Zonneblaasjes

Mensen met een zonneuitslag hebben een immunologische reactie op zonlicht. De redenen kunnen bijzonder uiteenlopend zijn, maar worden bijna altijd veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Elk persoon reageert hier anders op, maar normaliter uit het zich in kleine zonneblaasjes, irritatie en irritatie. Typisch voor zonneallergie is dat uitsluitend de aan de zon blootgestelde delen van de huid een reactie tonen. Als je last hebt van zonneblaasjes en uitslag, nadat je een periode in de zon gezeten hebt, dan heb je waarschijnlijk zonneallergie.

Ongeveer duren de verschijnselen van zonneallergie zo’n 2-3 dagen en daar trekken deze bij stukjes en beetjes weg. Zonneblaasjes en andere symptomen van zonneallergie zijn onprettig maar gelukkig goed te voorkomen en te behandelen. Voorkomen van zonneallergie is uiteraard beter dan genezen. Dit doe je door je huid niet bloot te stellen aan de zon, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Er zijn hele goede middelen op de markt die je huid beschutten tegen de zon en specifiek voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie.

Mocht je lijf toch symptomen van zonneallergie vertonen, zorg dan dat je tijdelijk niet meer in de zon komt. Gebruik bodylotion (eventueel speciale voor zonneallergie) en gebruik eventueel rustgevende bekijk het hier huidproducten die calamine bevatten. Bij serieuze klachten en verbranding is het raadzaam om een huisdokter te consulteren. Als je regelmatig last hebt van zonneallergie, dan kun je vragen om een doorverwijzing naar een huidarts.

Helaas heeft zonneuitslag een groot scala aan veroorzakers en varianten. Zo is het mogelijk dat bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals antibiotica of cosmetische cremes je onmiddelijke zonneallergie krijgt, terwijl je hier normaal gesproken geen last van hebt. Lees hier meer over het voorkomen, de symptomen en het verzorgen van zonneblaasjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *